استحکام‌بندي پل کلهر انجام شد

به گزارش ميراث آريا(chtn) در سال جاري از محل اعتبارات سفر رياست جمهوري در دور دوم اقداماتي در راستاي مطالعات و اجرا در ساختمان پل کلهر معمولان واقع در استان لرستان انجام شده است.

اين اقدامات مطالعاتي در راستاي تشکيل پرونده ثبت جهاني پل هاي تاريخي آغاز شده است. براي ثبت اين آثار در فهرست ميراث جهاني در اولين اقدام اين نقشه برداري، ليزراسکن و فتوگرامتري اين پل وديگر پل‌ها انجام شد.

در راستاي اجراي اقدامات عملي، ازمحل اعتبارات سفر رياست جمهوري در دور دوم و اعتبارات ملي (اعتبارات پيشتاز) از سوي سازمان ميراث فرهنگي، حفاظت و ساماندهي ساختمان پل کلهر معمولان در دستور کار قرار گرفت.

ازجمله اين اقدامات مي‌توان به خارج کردن تمامي ملات فرسوده پايه شماره دو بزرگ پل کلهر(ازشرق به غرب) از بنا و پاک‌سازي جاي ملات بعد از شستشوي کامل دوباره با همان ملات سنتي ساروج (گچ نيم کوب)، استحکام بندي و مرمت اشاره کرد.

سنگ‌هاي حجاري که در درازمدت زيرآن خالي شده و امکان ريزش داشت، دوباره به وسيله سنگ هاي جديد با همان سبک وسياق سنتي از معادن ساساني استخراج، تراشيده شده و به روش سنتي کارگذاشته شد.

اين پل در 50 کيلومتري جنوب خرم آباد، ابتداي شهرمعمولان مربوط به دوره هخامنشي و ساساني واقع شده است. پل کلهر به منظور عبور کاروانيان شوش به هگمتانه ساخته و در زمان ساسانيان مرمت شده است.

اين پل کاملا سنگي که در آن از مصالح ساروج استفاده شده به طول بيش از 160 متر داراي پايه‌هاي بسيار مرتفع به ارتفاع 30 متر و طول دهنه حدود 27 متراست./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388051228